سال 1403: جهش تولید با مشارکت مردم

English امروز: یکشنبه 3 تیر 1403

گروه فرآوری و بهبود کیفیت

تاریخ: 08:31:51 1401/09/26 بازدید: 888

 

 

حسن حسین نژاد
رئیس گروه بهبود و کیفیت و فرآوری آبزیان
تلفن مستقیم گروه: 35289435

 

شرح وظایف گروه فرآوری و بهبود کیفیت:

1 - جمع آوری، بررسی و تحلیل اطلاعات مربوط به فرآیند‌های پس از صید تا عرضه و فرآوری آبزیان
2 – بررسی مقدماتی طرح‌های واصله از متقاضیان ایجاد و یا توسعه صنایع فرآوری آبزیان در استان و ارسال آن به دفتر بهبود کیفیت سازمان شیلات ایران
3 – مطالعه ، بررسی و شناسایی پتانسیل‌ها و مزیت‌های استانی و منطقه ای برای توسعه تولید محصولات جدید و با ارزش افزوده
4 – ترغیب و هدایت متقاضیان و سرمایه در زمینه طرح‌های توسعه ای ارتقاء کیفیت و صنایع پیشین و پسین شیلاتی
5 – همکاری در تدوین دستورالعمل‌ها و آئین کارهای فنی مرتبط با فرآیند تولید ، صید و برداشت تا مرحله عرضه در راستای بهبود مستمر کیفیت آبزیان و محصولات شیلاتی
6 – پیگیری و اجرای سیاست‌ها ، برنامه‌ها ، دستورالعمل‌ها و سایر موارد ابلاغی سازمان شیلات ایران و در صورت لزوم هماهنگی با سایر دستگاه‌های ذیربط استانی برای اجرای صحیح آن ها.
7 – کنترل و نظارت بر کیفیت جابجایی ، نگهداری ، توزیع و عرضه ( اعم از عمده و خرده فروشی ) آبزیان و فرآورده‌های شیلاتی بر اساس استاندارد‌های مصوب و دستورالعمل‌های ابلاغی .
8 – نظارت مستمر و دوره ای بر فعالیت‌های واحد‌های فرآوری بسته بندی آبزیان .
9 – هماهنگی در خصوص نیاز سنجی و برگزاری کارگاه‌ها و نشستها و دوره‌های آموزشی تخصصی با هدف بهبود کیفیت ابزیان و همچنین تولید محصولات با ارزش افزوده
10 – تعامل و هماهنگی با تشکل‌ها و بخش‌های ذیربط در راستای توسعه متوازن و پایدار صنایع تبدیلی شیلاتی
11 – انجام اقدامات لازم به منظور جلب مشارکت  صیادان و پرورش دهندگان در اجرای طرح‌ها و پروژه‌های مرتبط با بهبود کیفیت و فرآوری آبزیان
12 – ارائه پیشنهادات به منظور تدوین پروژه‌ها و طرح‌های پژوهشی و فنی در زمینه‌های بهبود کیفیت آبزیان و تولید فرآورده‌های شیلاتی
13 – گردآوری اطلاعات از شرایط موجود تأسیسات و تجهیزات مرتبط با کیفیت و فرآوری آبزیان و تنظیم گزارش‌های تحلیلی و ارائه راهکار‌های مناسب بر ای توسعه و بهبود وضعیت
14 – تهیه گزارش‌های فنی و تخصصی در خصوص بهبود کیفیت و فرآوری آبزیان
15 – انجام تمهیدات لازم به منظور ارتقاء و بهبود کیفیت آبزیان و فرآورده‌های شیلاتی
16 – نظارت ، هدایت و کمک در زمینه بهبود فعالیت‌های نگهداری، حمل و نقل و عمل آوری آبزیان و فرآورده‌های شیلاتی
 

جدول میزان تولید محصولات فرآوری شده آبزیان در سال‌های ۹۸ - ۹۹

نوع محصول13981399درصد تغییرات 
کنسرو (میلیون قوطی)15150
فیله و بسته بندی(تن)130013464
پودر ماهی(تن)450045000
خوراک آبزیان(تن)18000181401

 

 

ردیف نوع فعالیت عملکرد 3 ماهه نخست 1400توضیحات 
1تعداد بازدید مستمر از واحد‌های صنایع شیلاتی و بازار عرضه آبزیان ( در قالب فرم یا گزارش بازدید با امضاء مسئول مربوطه)12 مورد بازدیدبازدید توسط کارشناسان اداره کل یا کارشناسان رابط گروه در شهرستان‌ها و ارائه گزارش در غالب فرم پایش صنایع به گروه و یا کسب اطلاع از وضعیت واحدهای صنایع شیلاتی طی تماس تلفنی با واحد‌های تولیدی توسط کارشناسان شیلات شهرستان و ستاد و راهنمایی جهت مکاتبات لازم برای پیگیری رفع مشکلات
2پایش و رصد واحد‌های راکد و غیرفعال پیگیری وضعیت این واحد ها( در قالب فرم یا گزارش بازدید با امضاء مسئول مربوطه)طی بازدید از واحد‌ها و یا تماس تلفنی توسط شیلات شهرستان وستاد و کسب اطلاع ازوضعیت راکد یا غیرفعال شدن واحد صنایع شیلاتی ، جهت حل مشکل از طریق مبادی ذیربط ازجمله؛کمیته رفع موانع تولید شهرستان واستان مکاتبات لازم صورت می‌پذیرد 
3پیگیری احداث واحدهای صنعتی جدید در استانراهنمایی 5 متقاضی در خصوص احداث واحد خوراک آبزیانهم اکنون واحد در حال احداث دراستان نداریم
4افتتاح واحد __
5تعداد برنامه‌های ترویجی رادیویی تعداد 1 برنامه با زمان هرکدام 10 دقیقه و 20 بار بازپخش در رادیو صدای مازندرانموضوع برنامه‌ها درخصوص توصیه‌های چگونگی خرید و مصرف آبزیان در شرایط کنونی و شیوع بیماری کرونا
6تعداد برنامه‌های ترویجی تلویزیونی1 موردتهیه و ارائه مطالب واطلاعات در خصوص فرآوری ماهی کیلکا برای ساخت مونشن گرافی (برنامه تلویزیونی) به همکاران ترویج
7مکاتبه بامعاونت برنامه ریزی درخصوص درخواست جبران خسارت واحدهای ناشی از شیوع کرونا وارائه لیست کسب وکارهای آسیب دیدهبعلت اینکه صادرکننده مجوز تاسیس و بهره برداری صنایع شیلاتی سازمانهای صمت و جهادکشاورزی می‌باشند درصورت نیازواحدها مکاتبات لازم،به مبادی ذیربط صورت میپذیرد(فعلامعرفینامه جدیدصادرنشده است) 
8شرکت در جلسات رفع موانع تولید و رفع توقیف واحدها از سوی بانک 1 مورد شرکت در جلسه رفع موانع تولید با توجه به شرایط کرونارئیس اداره برنامه و بودجه نماینده شیلات استان در جلسات هستند.
9بررسی طرح‌ها و پروژه‌ها و معرفی جهت دریافت تسهیلات بانکی با هماهنگی معاونت برنامه ریزیدرصورت ارائه طرح اقدام می‌گردد 
10معرفی شرکت‌های پیشرو، کارآفرین و صاحب ایده و عمل به سازمان جهاد کشاورزی استاندر سه ماهه اول سال موردی نبوده 
11بازنگری و اصلاح مقررات و آئین نامه هادر سه ماهه اول سال موردی نبودهبا توجه به اینکه در سال گذشته مقررات و آئین نامه‌های مربوط به گروه به طور کامل بازنگری شده و مواردی که نیاز به اصلاح و تغییر داشتند احصاء شده و به سازمان شیلات ایران ارائه گردید فعلاً نیازی به بازنگری مجدد نمی‌باشد.
12نظارت به اجرای طرح‌ها و پروژه‌های کاربردی ارسال گزارش قرارداد طرح پژوهشی تولید پایلوت اسید چرب امگا 3 تغلیظ شده از روغن ماهی کیلکا / پیشنهادات اصلاح گزارش پروژه پژوهشی تولید بیوسیلاژ 
13پیگیری توزیع نهادها ( کنجاله سویا و... ) 10 موردارائه گزارش میدانی پایش و کنترل تهیه و توزیع نهاده‌های یارانه ای به سازمان شیلات ایران و جهاد کشاورزی استان
14سایر فعالیت‌های گروه در سه ماهه اول سال 1400* گردآوری اطلاعات سرمایه گذاری خارجی و ایرانیان مقیم خارج از کشور 1400/1/18
* ارسال دستورالعمل رعایت موازین بهداشتی به واحد‌های تولیدی 1/18
* پیشنهاد در خصوص واحدهای احداثی در شهرک کشاورزی 1/23
* ارسال مسائل و مشکلات بخش به کمیسیون تخصیص کشاورزی ،آب و منابع طبیعی و اتاق بازرگانی 24/1
* احصاء موانع تولید در بخش صنایع با توجه به شعار سال 30/1
* اعلام نظرات و پیشنهادات کارشناسی درخصوص تدوین برنامه هفتم توسعه 31/1 
* ارائه راهکار‌های پیشنهادی رفع موانع تولید در حوزه فرآوری آبزیان 2/9
* اعلام نظر در خصوص همکاری شیلاتی با کشور نروژ 2/26
* معرفی قفس گستران کاسپین جهت دریافت پروانه بهره برداری از طریق دامپزشکی و صنایع کشاورزی 3/2 * شرکت در وبینار با موضوع صنایع شیلات و بازار آبزیان 3/5
* جمع بندی و ارسال گزارش واحد‌های تولیدی جهت طرح در شورای گفتگو 3/24 
* ارسال گزارش مشکلات صادرات خوراک آبزیان 3/29
 

 

 

ردیف نوع فعالیت عملکرد 3 ماهه دوم  1400توضیحات 
1تعداد بازدید مستمر از واحد‌های صنایع شیلاتی و بازار عرضه آبزیان ( در قالب فرم یا گزارش بازدید با امضاء مسئول مربوطه)12موردتهیه گزارش از پایانه صادراتی محصولات شیلاتی قره برون   1400/6/7 
2پایش و رصد واحد‌های راکد و غیرفعال پیگیری وضعیت این واحد ها( در قالب فرم یا گزارش بازدید با امضاء مسئول مربوطه)_ 
3پیگیری احداث واحد‌های صنعتی جدید در استان3 مورد  (پاسخ استعلام در خصوص احداث واحد‌های خوراک )بررسی تقاضا و پاسخ به درخواست شرکت جوندیکا - تولید خوراک آبزیان    1400/5/19
بررسی طرح ارسالی شرکت جوندیکا و پاسخ استعلام سازمان جهاد کشاورزی    1400/6/23
پیگیری تقاضای شرکت تولید خوراک مها         1400/6/26
4افتتاح واحد _ 
5تعداد برنامه‌های ترویجی رادیویی _ 
6تعداد برنامه‌های ترویجی تلویزیونی1 موردارائه برنامه‌های پیشنهادی استودیو کشاورز
7مکاتبه با معاونت برنامه ریزی در خصوص درخواست جبران خسارت واحدهای ناشی از شیوع کرونا و  ارائه لیست کسب و کارهای آسیب دیده_ 
8شرکت در جلسات رفع موانع تولید و رفع توقیف واحدها از سوی بانک _ 
9بررسی طرح‌ها و پروژه‌ها و معرفی جهت دریافت تسهیلات بانکی با هماهنگی معاونت برنامه ریزی_ 
10معرفی شرکت‌های پیشرو، کارآفرین و صاحب ایده و عمل به سازمان جهاد کشاورزی استان_ 
11بازنگری و اصلاح مقررات و آئین نامه ها_ 
12نظارت به اجرای طرح‌ها و پروژه‌های کاربردی 1 موردبررسی گزارش کار مرحله نخست طرح پایلوت تولید اسید چرب امگا 3 تغلیظ شده روغن ماهی کیلکا     1400/6/14 
13پیگیری توزیع نهادها ( کنجاله سویا و... )8 موردپیگیری و بررسی تأثیر تخصیص نهاده‌های یارانه ای بر قیمت خوراک آبزیان    1400/4/8
پیگیری درخواست شرکت قره برون (یاقوت طلایی کاسپین) برای تخصیص نهاده یارانه ای    1400/4/15
پاسخ به نامه بازرسی قوه قضائیه در خصوص تخصیص نهاده‌های شیلاتی    1400/4/16
تهیه و ارسال گزارش عملکرد توزیع نهاده‌های شیلاتی به سازمان شیلات و جهاد کشاورزی (3 مورد)
پیگیری صدور احکام برای رؤسای شهرستان‌ها و عضویت آن‌ها در کارگروه پایش نهاده ها      1400/6/1
 سایر فعالیت‌های گروه در سه ماهه دوم سال  پیگیری موضوع پنجمین نمایشگاه بین المللی شیلات و آبزیان     1400/6/6
پیگیری عضویت رؤسای شیلات شهرستان‌ها در کارگروه سلامت و امنیت غذایی 1400/6/18
برگزاری 3 جلسه کارگروه کنترل و پایش فرآیند تأمین و توزیع نهاده ها   4/21 ، 5/20 ، 1400/6/23