سال 1401 «تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین»
English امروز: دوشنبه 8 خرداد 1402

گروه فرآوری و بهبود کیفیت

تاریخ: 08:31:51 1401/09/26 بازدید: 67

 

 

حسن حسین نژاد
رئیس گروه بهبود و کیفیت و فرآوری آبزیان
تلفن مستقیم گروه: 35289435

 

شرح وظایف گروه فرآوری و بهبود کیفیت:

1 - جمع آوری، بررسی و تحلیل اطلاعات مربوط به فرآیند‌های پس از صید تا عرضه و فرآوری آبزیان
2 – بررسی مقدماتی طرح‌های واصله از متقاضیان ایجاد و یا توسعه صنایع فرآوری آبزیان در استان و ارسال آن به دفتر بهبود کیفیت سازمان شیلات ایران
3 – مطالعه ، بررسی و شناسایی پتانسیل‌ها و مزیت‌های استانی و منطقه ای برای توسعه تولید محصولات جدید و با ارزش افزوده
4 – ترغیب و هدایت متقاضیان و سرمایه در زمینه طرح‌های توسعه ای ارتقاء کیفیت و صنایع پیشین و پسین شیلاتی
5 – همکاری در تدوین دستورالعمل‌ها و آئین کارهای فنی مرتبط با فرآیند تولید ، صید و برداشت تا مرحله عرضه در راستای بهبود مستمر کیفیت آبزیان و محصولات شیلاتی
6 – پیگیری و اجرای سیاست‌ها ، برنامه‌ها ، دستورالعمل‌ها و سایر موارد ابلاغی سازمان شیلات ایران و در صورت لزوم هماهنگی با سایر دستگاه‌های ذیربط استانی برای اجرای صحیح آن ها.
7 – کنترل و نظارت بر کیفیت جابجایی ، نگهداری ، توزیع و عرضه ( اعم از عمده و خرده فروشی ) آبزیان و فرآورده‌های شیلاتی بر اساس استاندارد‌های مصوب و دستورالعمل‌های ابلاغی .
8 – نظارت مستمر و دوره ای بر فعالیت‌های واحد‌های فرآوری بسته بندی آبزیان .
9 – هماهنگی در خصوص نیاز سنجی و برگزاری کارگاه‌ها و نشستها و دوره‌های آموزشی تخصصی با هدف بهبود کیفیت ابزیان و همچنین تولید محصولات با ارزش افزوده
10 – تعامل و هماهنگی با تشکل‌ها و بخش‌های ذیربط در راستای توسعه متوازن و پایدار صنایع تبدیلی شیلاتی
11 – انجام اقدامات لازم به منظور جلب مشارکت  صیادان و پرورش دهندگان در اجرای طرح‌ها و پروژه‌های مرتبط با بهبود کیفیت و فرآوری آبزیان
12 – ارائه پیشنهادات به منظور تدوین پروژه‌ها و طرح‌های پژوهشی و فنی در زمینه‌های بهبود کیفیت آبزیان و تولید فرآورده‌های شیلاتی
13 – گردآوری اطلاعات از شرایط موجود تأسیسات و تجهیزات مرتبط با کیفیت و فرآوری آبزیان و تنظیم گزارش‌های تحلیلی و ارائه راهکار‌های مناسب بر ای توسعه و بهبود وضعیت
14 – تهیه گزارش‌های فنی و تخصصی در خصوص بهبود کیفیت و فرآوری آبزیان
15 – انجام تمهیدات لازم به منظور ارتقاء و بهبود کیفیت آبزیان و فرآورده‌های شیلاتی
16 – نظارت ، هدایت و کمک در زمینه بهبود فعالیت‌های نگهداری، حمل و نقل و عمل آوری آبزیان و فرآورده‌های شیلاتی
 

جدول میزان تولید محصولات فرآوری شده آبزیان در سال‌های ۹۸ - ۹۹

نوع محصول 1398 1399 درصد تغییرات 
کنسرو (میلیون قوطی) 15 15 0
فیله و بسته بندی(تن) 1300 1346 4
پودر ماهی(تن) 4500 4500 0
خوراک آبزیان(تن) 18000 18140 1

 

 

ردیف  نوع فعالیت  عملکرد 3 ماهه نخست 1400 توضیحات 
1 تعداد بازدید مستمر از واحد‌های صنایع شیلاتی و بازار عرضه آبزیان ( در قالب فرم یا گزارش بازدید با امضاء مسئول مربوطه) 12 مورد بازدید بازدید توسط کارشناسان اداره کل یا کارشناسان رابط گروه در شهرستان‌ها و ارائه گزارش در غالب فرم پایش صنایع به گروه و یا کسب اطلاع از وضعیت واحدهای صنایع شیلاتی طی تماس تلفنی با واحد‌های تولیدی توسط کارشناسان شیلات شهرستان و ستاد و راهنمایی جهت مکاتبات لازم برای پیگیری رفع مشکلات
2 پایش و رصد واحد‌های راکد و غیرفعال پیگیری وضعیت این واحد ها( در قالب فرم یا گزارش بازدید با امضاء مسئول مربوطه) طی بازدید از واحد‌ها و یا تماس تلفنی توسط شیلات شهرستان وستاد و کسب اطلاع ازوضعیت راکد یا غیرفعال شدن واحد صنایع شیلاتی ، جهت حل مشکل از طریق مبادی ذیربط ازجمله؛کمیته رفع موانع تولید شهرستان واستان مکاتبات لازم صورت می‌پذیرد  
3 پیگیری احداث واحدهای صنعتی جدید در استان راهنمایی 5 متقاضی در خصوص احداث واحد خوراک آبزیان هم اکنون واحد در حال احداث دراستان نداریم
4 افتتاح واحد  _ _
5 تعداد برنامه‌های ترویجی رادیویی  تعداد 1 برنامه با زمان هرکدام 10 دقیقه و 20 بار بازپخش در رادیو صدای مازندران موضوع برنامه‌ها درخصوص توصیه‌های چگونگی خرید و مصرف آبزیان در شرایط کنونی و شیوع بیماری کرونا
6 تعداد برنامه‌های ترویجی تلویزیونی 1 مورد تهیه و ارائه مطالب واطلاعات در خصوص فرآوری ماهی کیلکا برای ساخت مونشن گرافی (برنامه تلویزیونی) به همکاران ترویج
7 مکاتبه بامعاونت برنامه ریزی درخصوص درخواست جبران خسارت واحدهای ناشی از شیوع کرونا وارائه لیست کسب وکارهای آسیب دیده بعلت اینکه صادرکننده مجوز تاسیس و بهره برداری صنایع شیلاتی سازمانهای صمت و جهادکشاورزی می‌باشند درصورت نیازواحدها مکاتبات لازم،به مبادی ذیربط صورت میپذیرد(فعلامعرفینامه جدیدصادرنشده است)  
8 شرکت در جلسات رفع موانع تولید و رفع توقیف واحدها از سوی بانک  1 مورد شرکت در جلسه رفع موانع تولید با توجه به شرایط کرونا رئیس اداره برنامه و بودجه نماینده شیلات استان در جلسات هستند.
9 بررسی طرح‌ها و پروژه‌ها و معرفی جهت دریافت تسهیلات بانکی با هماهنگی معاونت برنامه ریزی درصورت ارائه طرح اقدام می‌گردد  
10 معرفی شرکت‌های پیشرو، کارآفرین و صاحب ایده و عمل به سازمان جهاد کشاورزی استان در سه ماهه اول سال موردی نبوده  
11 بازنگری و اصلاح مقررات و آئین نامه ها در سه ماهه اول سال موردی نبوده با توجه به اینکه در سال گذشته مقررات و آئین نامه‌های مربوط به گروه به طور کامل بازنگری شده و مواردی که نیاز به اصلاح و تغییر داشتند احصاء شده و به سازمان شیلات ایران ارائه گردید فعلاً نیازی به بازنگری مجدد نمی‌باشد.
12 نظارت به اجرای طرح‌ها و پروژه‌های کاربردی  ارسال گزارش قرارداد طرح پژوهشی تولید پایلوت اسید چرب امگا 3 تغلیظ شده از روغن ماهی کیلکا / پیشنهادات اصلاح گزارش پروژه پژوهشی تولید بیوسیلاژ  
13 پیگیری توزیع نهادها ( کنجاله سویا و... )  10 مورد ارائه گزارش میدانی پایش و کنترل تهیه و توزیع نهاده‌های یارانه ای به سازمان شیلات ایران و جهاد کشاورزی استان
14 سایر فعالیت‌های گروه در سه ماهه اول سال 1400 * گردآوری اطلاعات سرمایه گذاری خارجی و ایرانیان مقیم خارج از کشور 1400/1/18
* ارسال دستورالعمل رعایت موازین بهداشتی به واحد‌های تولیدی 1/18
* پیشنهاد در خصوص واحدهای احداثی در شهرک کشاورزی 1/23
* ارسال مسائل و مشکلات بخش به کمیسیون تخصیص کشاورزی ،آب و منابع طبیعی و اتاق بازرگانی 24/1
* احصاء موانع تولید در بخش صنایع با توجه به شعار سال 30/1
* اعلام نظرات و پیشنهادات کارشناسی درخصوص تدوین برنامه هفتم توسعه 31/1 
* ارائه راهکار‌های پیشنهادی رفع موانع تولید در حوزه فرآوری آبزیان 2/9
* اعلام نظر در خصوص همکاری شیلاتی با کشور نروژ 2/26
* معرفی قفس گستران کاسپین جهت دریافت پروانه بهره برداری از طریق دامپزشکی و صنایع کشاورزی 3/2 * شرکت در وبینار با موضوع صنایع شیلات و بازار آبزیان 3/5
* جمع بندی و ارسال گزارش واحد‌های تولیدی جهت طرح در شورای گفتگو 3/24 
* ارسال گزارش مشکلات صادرات خوراک آبزیان 3/29
 

 

 

ردیف  نوع فعالیت  عملکرد 3 ماهه دوم  1400 توضیحات 
1 تعداد بازدید مستمر از واحد‌های صنایع شیلاتی و بازار عرضه آبزیان ( در قالب فرم یا گزارش بازدید با امضاء مسئول مربوطه) 12مورد تهیه گزارش از پایانه صادراتی محصولات شیلاتی قره برون   1400/6/7 
2 پایش و رصد واحد‌های راکد و غیرفعال پیگیری وضعیت این واحد ها( در قالب فرم یا گزارش بازدید با امضاء مسئول مربوطه) _  
3 پیگیری احداث واحد‌های صنعتی جدید در استان 3 مورد  (پاسخ استعلام در خصوص احداث واحد‌های خوراک ) بررسی تقاضا و پاسخ به درخواست شرکت جوندیکا - تولید خوراک آبزیان    1400/5/19
بررسی طرح ارسالی شرکت جوندیکا و پاسخ استعلام سازمان جهاد کشاورزی    1400/6/23
پیگیری تقاضای شرکت تولید خوراک مها         1400/6/26
4 افتتاح واحد  _  
5 تعداد برنامه‌های ترویجی رادیویی  _  
6 تعداد برنامه‌های ترویجی تلویزیونی 1 مورد ارائه برنامه‌های پیشنهادی استودیو کشاورز
7 مکاتبه با معاونت برنامه ریزی در خصوص درخواست جبران خسارت واحدهای ناشی از شیوع کرونا و  ارائه لیست کسب و کارهای آسیب دیده _  
8 شرکت در جلسات رفع موانع تولید و رفع توقیف واحدها از سوی بانک  _  
9 بررسی طرح‌ها و پروژه‌ها و معرفی جهت دریافت تسهیلات بانکی با هماهنگی معاونت برنامه ریزی _  
10 معرفی شرکت‌های پیشرو، کارآفرین و صاحب ایده و عمل به سازمان جهاد کشاورزی استان _  
11 بازنگری و اصلاح مقررات و آئین نامه ها _  
12 نظارت به اجرای طرح‌ها و پروژه‌های کاربردی  1 مورد بررسی گزارش کار مرحله نخست طرح پایلوت تولید اسید چرب امگا 3 تغلیظ شده روغن ماهی کیلکا     1400/6/14 
13 پیگیری توزیع نهادها ( کنجاله سویا و... ) 8 مورد پیگیری و بررسی تأثیر تخصیص نهاده‌های یارانه ای بر قیمت خوراک آبزیان    1400/4/8
پیگیری درخواست شرکت قره برون (یاقوت طلایی کاسپین) برای تخصیص نهاده یارانه ای    1400/4/15
پاسخ به نامه بازرسی قوه قضائیه در خصوص تخصیص نهاده‌های شیلاتی    1400/4/16
تهیه و ارسال گزارش عملکرد توزیع نهاده‌های شیلاتی به سازمان شیلات و جهاد کشاورزی (3 مورد)
پیگیری صدور احکام برای رؤسای شهرستان‌ها و عضویت آن‌ها در کارگروه پایش نهاده ها      1400/6/1
  سایر فعالیت‌های گروه در سه ماهه دوم سال    پیگیری موضوع پنجمین نمایشگاه بین المللی شیلات و آبزیان     1400/6/6
پیگیری عضویت رؤسای شیلات شهرستان‌ها در کارگروه سلامت و امنیت غذایی 1400/6/18
برگزاری 3 جلسه کارگروه کنترل و پایش فرآیند تأمین و توزیع نهاده ها   4/21 ، 5/20 ، 1400/6/23